Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Velikonoce jako u babičky–soutěžte s www.tradicnirecepty.cz a Babiččinou volbou

Velikonoce jsou už opravdu za dveřmi. A tak je na čase, kromě krásné jarní výzdoby, začít s přípravami na tradiční velikonoční pečení. A přitom si můžete i zasoutěžit.

17.3.2016
SDÍLEJ:

Velikonoční mazanec s moukou Babiččina volba Kynuté těstoFoto: GoodMills Česko

Na Velikonoce se s přípravami v kuchyni začíná již na Škaredou středu, kdy má být na stole jídlo chuťově výborné, avšak na pohled škaredé. Přes Zelený čtvrtek, kde by na stole neměla chybět jarní polévka a samozřejmě kroucené jidáše se sladkým medem, už se přehoupneme na Velký pátek, kdy se drží půst a pak začnou ty pravé svátky vůní. Celým domovem se od rána na Bílou sobotu line vůně mazance. Všude to voní sladkými velikonočními perníčky, horkým čajem a domácí pohodou. A ta pomyslná třešnička na dortu? Přece velikonoční beránek. Letos se nemusíte bát, že se nepovede! Když zkusíte použít speciální dortovou mouku od Babiččiny volby, bude těsto nadýchané a Váš beránek bude tou pravou sladkou ozdobou Velikonoc!

1.Velikonoční beránek s moukou Babiččina volba Dortová

Symbol beránka je pro Velikonoce tradiční. V křesťanství beránek symbolizuje Beránka božího. Nevinného, čistého a poslušného beránka, který byl obětován na kříži a jeho krev zachránila pokřtěné od hříchu a od smrti.

A jak na toho nejlepšího beránka?

VELIKONOČNÍ BERÁNEK

INGREDIENCE:
• 1 hrnek krupicového cukru
• 2 hrnky hladké dortové mouky Babiččina volba
• 1 kypřicí prášek
• 1/2 hrnku rozpuštěného másla
• kůra z jednoho citronu
• 3 vejce
• 1 hrnek mléka
• vanilka z jednoho lusku nebo 2 lžičky vanilkového extraktu
• sádlo na vymazání formy + hrubá mouka

POSTUP:
1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce.
2. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou" stranu formy a to až 4 mm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy.
3. Na 180 stupňů pečte 40-60 minut. Zda je beránek hotový, ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo.
4. Po vyjmutí formy z trouby zabalte do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí.
5. Opatrně beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo!

Myslíte si, že máte lepší recept? Nebo se chcete podělit o další velikonoční recepty? Zaregistrujte se a přihlaste na www.tradicnirecepty.cz a můžete si s námi i zasoutěžit o zajímavé kuchařské ceny. Pro tři pekařky a kuchařky jsme připravili velikonoční balíčky se třemi moukami Babiččina volba – dortová, hladká na kynuté těsto a na křehké těsto, dále zástěru Babiččina volba a knihu receptů Domácí chléb a jiné pečivo

Na webu najdete i další, nejen velikonoční inspiraci.

Hezké Velikonoce s www.tradicnirecepty.cz!

Autor: Komerční sdělení

17.3.2016
SDÍLEJ:

SERVIS

Administrativa - Administrativa Administrativní pracovník 14 900 Kč

Všeobecní administrativní pracovníci Administrativní pracovník/ce. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14900 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce:, jedná se o spediční činnost v autodopravě, , Požadavky:, Znalost práce na PC, angličtina slovem i písmem na komunikativní úrovni, výhodou znalost programu Raal, Timocom, , Nabízíme:, možnost práce i na zkrácený úvazek; možno uzavřít i DPP; po zapracování možnost práce z domu; možnost prodloužení prac.smlouvy na dobu neurčitou, , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: marcone@seznam.cz. Pracoviště: Vladimíra marčonková, Chmelničky, č.p. 401, 750 02 Přerov 2. Informace: Vladimíra Marčonková, +420 725 281 596.

Doprava a logistika - Řidič nákladních vozidel 7,5t 43 000 Kč

Řidič 7,5t Řidič 7,5t Řidič 7,5t Mechanik, přijmeme řidiče nákladních vozidel 7,5t, pro stabilní pravidelnou práci, nejedná se o sběrnou přepravu. Stáří vozidel je 2 roky. Ke sjednání schůzky nás kontaktujte na uvedený MT v prac. dnech 8-17:00 hod.

Gastronomie - Kuchař až 35.000 Kč 35 000 Kč

Hledáme samostatné kuchaře pro nově otvíranou restauraci PuzzleSalads v centru Prahy a dále na naše restaurace na Praze 4, 5 a ve Štěrboholech. Plat 30.000 Kč až 35.000 Kč měsíčně. Práce na HPP nebo na dohodu.

Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 20 000 Kč

Zedníci (kromě zedníků ohnivzdorného zdiva) ZEDNÍCI. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: 10.7.2018/ ŘP sk. B výhodou. Výhody: Stravné, možnost ubytování PO-PÁ. Kontakt: Vymyslická Danuše, tel.: 777 746 185 nebo 777 107 404, e-mail: vymyslicka@vovym.cz. Pracoviště: Vojtěch vymyslický, Spálený kopec, č.p. č.e. 621, 692 01 Mikulov na Moravě. Informace: Danuše Vymyslická, +420 777 746 185.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Poslanecká sněmovna, ilustrační foto.
16

Tisíce politiků a funkcionářů nepřiznaly majetek a příjmy

Ilustrační foto
4 11

Kvůli chybám úřadů má řada invalidů nižší penze

Stříkačky stříkaly u Stříbrných stěn a cizinci kopali bezbranného: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 15. srpna 2018.

Majáky hasičů zčervenají, blikat bude i tajná služba

/INFOGRAFIKA/ Motoristé by měli zbystřit, od října se změní některá pravidla pro průjezd hasičů, sanitek či policie. Takzvanou záchranářskou uličku v kolonách budou řidiči nově vytvářet mezi levým a přiléhajícím pruhem. Doteď to bylo vpravo.

Firmy mlčí o svých penězích. Stát přichází o desítky miliard

/INFOGRAFIKA/ České firmy dostatečně neinformují o svém hospodaření. Finanční výkazy za loňský rok jich do sbírky listin do konce července neuložilo 84 procent. „Dlouhodobý trend se přitom stále zhoršuje,“ řekl Jiří Skopový, generální ředitel společnosti Bisnode, jež firemní data analyzuje.

Komentář Martina Jůzka: Na kobereček, pane Tvrdíku. Za pravdu se platí

Zpátky do Kyjeva! Výsledek z úterka neplatí, boj o Ligu mistrů se bude opakovat. Ne, ne, ne. Tahle slova Slavia neuslyší. Ať ji sudí poškodili sebevíc, ač je ta křivda sebevíc křiklavá.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT