Věděli jste, že plavání patří mezi vskutku blahodárné sporty? Díky odporu, který klade voda našemu tělu, totiž posilujeme takřka všechny svaly, a zejména pak naše záda se nám vřele odvděčí.

Zbavíte se bolesti zad

Pokud trpíte na časté bolesti zad či jiných částí těla, naordinujte si alespoň 2x týdně několik bazénů, a sami uvidíte, že se vám po čase uleví. Mnozí lékaři rovněž doporučují plavání pro jeho rehabilitační účinky lidem po operacích, což jen dokazuje, jak pozitivní vliv má tento pohyb na lidské tělo.

Proplavete se k vitalitě i ke štěstí

Nastolením plaveckého režimu si snížíte jak riziko srdečního infarktu, tak i svůj krevní tlak, ale dokonce i hladinu cholesterolu v krvi. Co se vám naopak zvýší, je dobrá nálada. To, že u kondičního plavání neplivete duši námahou, ještě neznamená, že se z vašeho těla neuvolňuje spousta endorfinů neboli hormonů štěstí. Pokud vás tedy trápí jakékoliv emociální neduhy, hupsněte s nimi do bazénu, a vsaďte se, že z něj vylezete zcela bez nich.

Umíte správně plavat?

Ačkoliv se to možná nezdá, i plaváním můžete nadělat více neplechy než užitku, jestliže se při něm nedržíte správné techniky. Nepatříte-li mezi zkušené plavce, nebojte se počátečního tréninku za pomocí plavčíka, stejně tak si nezapomeňte opatřit i plavecké brýle. S brýlemi se vám bude plavat pohodlněji pod hladinou, což je pro některé plavecké styly nezbytné.

Když pomineme exotické dovolené, v zimě se nejlepším řešením k vodním radovánkám jeví krytý bazén. Nicméně majitelé zahradních bazénů nám určitě potvrdí, že v létě není nic příjemnějšího, než hned ráno po probuzení zamířit na zahradu a ponořit se do bazénu. Pokud i vy přemýšlíte o koupi zahradního bazénu, pak určitě využijte probíhajících slev u firmy Hawaj a pořiďte si jej s předstihem.