Zdroj: Asset Media

Pojďme ale na začátek. Hovoříme o trubkách, a zvuk, který bychom si měli představit, zní jako bublání, zvuk bušící vody na plochu, nárazy vody na stěny, víření, šum a jiné další zvuky. Jedná se o zvuky, které způsobují hluk, který je v okamžiku kdy očekáváte klid obtěžující, nepříjemný a narušuje celkovou pohodu. Ovlivňuje rozhodování, a to jak v soukromí, tak i v práci. Ticho je jeho opakem, jedná se o stav, kdy nejsme rušeni zvuky. Výskyt ticha má pozitivnější přínos než výskyt hluku. Pozitivní je, že jsme schopni tento popsaný hluk redukovat.

Stále netušíte, o čem obsah článku pojednává? Nyní máte jedinečnou možnost si ho on-line zažít. Navštivte stránky www.kanalizacezplastu.cz/skolan-db a shlédněte příkladové video. Těm, kteří se s tímto problémem nesetkali lze gratulovat, při stavbě vašeho domu, bytu, kanceláře byl brán ohled nejenom na estetiku, ale také na praktičnost. Pro ty, kteří naopak po zhlédnutí poznali, o čem je obsah tohoto článku, nechť je toto video námětem k nápravě nebo přímo podnětem při plánování nové stavby.

A co propůjčuje odpadním trubkám a tvarovkám unikátní vlastnosti?

Jedná se o polypropylen obsahující minerální plnivo o vysoké molekulové struktuře a vysoké hustotě použitého materiálu, jehož složení je patentováno. Díky tomuto plnivu má potrubí Skolan SAFE dB vynikající mechanické a akustické vlastnosti, které snižují intenzitu hluku, jež proniká během běžného provozu skrze stěnu potrubí do okolí.

Zdroj: Asset Media

Neoddělitelnou součástí názvu je zkratka dB. Jedná se o jednotku, která se používá u měření hladiny intenzity hluku, o decibel. Pro příklad si představte např. startující proudové letadlo, to dosahuje cca 130 dB, spláchnutí toalety 75 dB, šepot 30 dB, bezvětří má hodnotu 20 dB. A právě poslední hodnota je pro nás velmi zajímavá. Této hodnoty dosáhlo měření hluku při použití našeho potrubí na zařízení sestaveném podle DIN 4109. Test nejenom že dosáhnul této hodnoty, dosáhl především hodnoty nižší než požadované (25 dB). Není tedy jenom náhodou, že se zkratka dB stala nedílnou součástí názvu trubek a tvarovek Skolan SAFE dB.

Zdroj: Asset Media

A protože vývoj hýbe světem, ani oblast vývoje trubek a souvisejících komponent (tvarovky, kolena, odbočky, hrdla, zátky, přesuvky, přechodky, redukce, těsnění, manžety, objímky, šrouby a matice, hlavice a další) se bez něj neobejde. Mezi zásadní novinky v této oblasti se řadí především:

  • patentované trojité těsnění (bezpečné utěsnění za nejnepříznivějších podmínek) a jeho jednoduchá a bezpečná instalace,
  • hydraulicky hladký vnitřní povrch se zvýšenou úrovní zvukové izolace (snížení emisí zvuku v kanalizačním potrubí) průtokového tření kapalin,
  • hladší venkovní povrch s nepřilnavými vlastnostmi.

Asi není překvapením, kde všude našlo Skolan SAFE dB uplatnění. Je předurčeno pro využití ve všech oblastech pozemního stavitelství – bytové i rodinné domy, kulturní, sportovní a průmyslové stavby, hotely, lázně, nemocnice apod.

Už víte, proč byste měli zvolit systém Skolan SAFE? Budou vám za něj vděčni vaši blízcí, klienti i spolupracovníci.

Zdroj: Asset Media