Vedle tří venkovních bazénů Letní koupaliště Zábrdovice nabízí k vodním hrátkám ojedinělé brněnské atrakce v podobě vlnobití nebo toboganu dlouhého 73 metrů, ale také velké množství vyžití mimo bazén pro celé rodiny. Na dětském hřišti najdou vaše ratolesti houpačky, průlezky, skluzavky, kreslící tabule či pískoviště s jemným plážovým pískem. A výhoda pro rodiče? Hřiště se nachází blízko občerstvení, takže máte děti pod dohledem při popíjení drinku.

Zahrát si můžete beachvolejbal, badminton, minigolf, pingpong, kuželky, pétanque či fotbal. „Pokračovat budeme v loňské novince, ranní dvouhodinovce kondičního plavání," podotýká Martin Mikš, generální ředitel společnosti STAREZ – SPORT, a. s., která městská sportoviště provozuje. Aktuální informace o novinkách či otevíracích dobách naleznete na stránkách www.koupaliste-zabrdovice.cz.

Historie areálu Riviéra sahá do počátku 19. století a takřka od té doby platí za vyhledávaný přístav klidu a odpočinku. Kaskáda tří bazénů vybudovaná v umělém říčním korytě v celkové délce 390 metrů představuje výjimečný komplex.
Před otevřením dokončilo přípravné práce jako čištění bazénového koryta, napouštění vody, kontrolu technologie a úpravu okolí bazénů. Malebnost prostředí dodávají rozsáhlé travní plochy, nechybí dětské hřiště se skluzavkami a houpačkami, občerstvení a také čtyři hřiště na beachvolejbal, badminton, pingpong, kuželky či pétanque. Děti se mohou pobavit i přiučit v přilehlém Areálu dopravní výchovy a pro rodiče chystáme opět romantické večírky u vody s hudbou.
Pro aktivní sportovní nadšence Koupaliště Riviéra přichystalo odpoledne s různorodou nabídkou cvičení – trampolíny, kruhový trénink a pro děti animační program plný soutěží a her. Aktuální informace o novinkách či otevíracích dobách naleznete na stránkách www.rivec.cz.

Také letos jsme pro vaše ratolesti připravili na Koupališti Riviéra příměstské tábory, které se uskuteční ve dvou červencových a dvou srpnových turnusech. „Plavečtí trenéři se dětem budou věnovat v bazénu i na suchu. Vedle zábavy u vody a množství soutěží je čeká i výuka angličtiny nebo výlety do Zoo Brno či na přehradu," pozvala děti vedoucí koupaliště Blanka Kytlicová. Tábor je určen plavcům i neplavcům od šesti do dvanácti let.

Stejně jako v koupalištích Zábrdovice a Riviéra mohou návštěvníci použít ke vstupu čipové hodinky do dalších sportovišť, které spravuje STAREZ – SPORT, a. s. Mezi ně patří také Aquapark Kohoutovice, který v dubnu oslavil už šesté výročí od otevření. Vedle vnitřního bazénu s toboganem, saunou a posilovnou láká také příjemný střešní bazén, který otevřel v polovině května. Na terase jsou k dispozici polohovatelná lehátka se slunečníky a občerstvení, kde lze využít k placení čipové hodinky. Otevřeno bude o prázdninách od 8.30 do 20.45 hodin. Bližší informace na www.aquapark-kohoutovice.cz. Přijďte se osvěžit!