VozejkMap nabízí mapu, navigaci a informace o bezbariérových místech v celé ČR i v zahraničí. Vozíčkáři si v aplikaci mohou naplánovat cestu tak, aby se nedostali do potíží a mohli cestovat bez pomoci druhých. Nebo si vyhledají například nejbližší bezbariérovou kavárnu či WC.

VozejkMap je unikátní tím, že místa vkládají samotní vozíčkáři na základě vlastní zkušenosti, na bezbariérovost je tak 100% spoleh. Vozíčkáři se díky VozejkMap mohou pohybovat stejně svobodně jako lidé bez hendikepu" vysvětluje Alena Jančíková ředitelka České asociace paraplegiků – CZEPA, která projekt realizuje.

Mobilní aplikace je k dispozici pro operační systémy Android a iOS a je ke stažení zdarma. Vyhledávat a vkládat bezbariérová místa lze i přes webové stránky projektu www.vozejkmap.cz.

Alena Jančíková dodává: „Čím více aktivních uživatelů, kteří přidávají místa, bude VozejkMap mít, tím větší má pro vozíčkáře informační hodnotu. Proto jsme pro uživatele vyhlásili soutěž. Ti, kteří přidají největší počet míst, mohou vyhrát tablet, chytrý telefon nebo powerbanku"

Podrobná pravidla soutěže jsou k nalezení na webových stránkách projektu.

Dlouhodobým partnerem VozejkMap je společnost ŠKODA AUTO.

Zdroj: VozejkMapZdroj: VozejkMap