Trendy v kombinaci s využitím přírodních materiálů

Nejčastěji při stavbě využívané přírodní materiály jsou dřevo a kámen. Práce s tímto materiálem chce však značnou zručnost a nese si sebou i další specifika. Dřevo je velmi náchylné ke zkáze a vyžaduje trvalou péči. Naopak kámen, jakožto velmi tvrdý a zároveň tvárný materiály je vhodný pro stavby s vysokými nároky. Navíc dobře odolává povětrnostním vlivům. Avšak práce s ním není snadná a často vyžaduje pomoc odborníka. Také cena přírodního kamene není stále příliš příznivá.

Zdroj: CS-BETON s.r.o.

Betonová okrasná zídka CSB – NATURBLOK v barvě CAOBA

Proč ale dělat kompromisy mezi kvalitou, estetickou hodnotou a cenou? Betonové prvky umožňují díky přesné výrobě snadnou pokládku. Metoda vibrolisovaného betonu za použití kvalitních vstupních materiálů zajišťuje dlouhotrvající využití a možnost použít dlážděného plochy i pro vysoké zatížení či pojezd.

Kde a jak tyto výrobky v zahradě použít?

Nejčastěji se setkáváme s využitím betonových prvků při řešení venkovních ploch pro pěší cestičky kolem domu nebo klidové zóny, pro které lze použít betonové a zámkové dlažby všech typů i v malých výškách.

Zdroj: CS-BETON s.r.o.

Betonová dlažba CSB – LIGNEO imitující dřevěné parkety

Další široké využití nalezneme u výrobků pro stavbu betonových plotů či opěrných a okrasných zdí. Zde vedle klasických štípaných nebo hladkých tvárnic můžete využít pro stavbu například systém betonových bloků CSB – NATURBLOK, který věrně napodobuje zeď z přírodního kamene.

Při práci s betonovými výrobky se kreativitě meze nekladou a díky přesným tvarům a pevnosti materiálů je možné s nimi počítat i pro další využití, kterými mohou být například celé zahradní domky, obklady klimatizačních jednotek čí pítka pro domácí mazlíčky.

Zdroj: CS-BETON s.r.o.

Pítko s CSB – NATURBLOK v barvě PLAYA

Nebojte se kombinací

Nejen, že betonové výrobky lze libovolně kombinovat mezi sebou, navíc je lze vkusně kombinovat i s vegetací a dalšími přírodními doplňky a materiály. Díky moderním technologiím nanášení barvy lze kombinací barev dodat zahradě nádech stylu Provence, venkovu či jít směrem moderních stavebních realizací.

Zdroj: CS-BETON s.r.o.

Kombinace betonových výrobků s vegetací. Na obrázku Dlažba CSB – VALENCIA, CSB – FORMELA, CSB – NATURBLOK SCHOD, CSB – OBRUBNÍK ZAHRADNÍ a CSB – VEGETAČNÍ TVÁRNICE, vše v dokonalé harmonii.

Najděte svou inspiraci při plánování domu a zahradní architektury.