Soutěžní disciplínou je i tentokrát příprava zdravé svačiny. Každoročně však přinášíme do soutěže inovace, a tak letos chceme děti přivést k pochopení, že jídlo bychom měli připravovat s láskou a pak si s radostí užít společné chvíle při stolování. Propojení sociálního a výživového tématu je logickým propojením klíčových aktivit Nadačního fondu Albert," vysvětluje novinky v projektu Eva Nepokojová, koordinátorka Zdravé 5.

Malí kuchtíci (si) budou dělat radost jídlem

Odborná porota bude hodnotit nejen složení pokrmu a lákavý vzhled, ale i myšlenku, jak týmy naloží s do soutěže připraveným pohoštěním. Hodnota pokrmu pro 4 osoby by se měla pohybovat kolem 100 korun. Nákup surovin v této hodnotě pro jeden tým jako každoročně nahradí školám nákupní poukázka do prodejny Albert. Soutěžící mají za úkol navrhnout, komu připravené pohoštění darují a udělají mu tak radost. „Mohou to být osamělá paní ze sousedství, babičky a dědečkové v domově důchodců, paní učitelky, kuchařky ze školní jídelny, dlouhodobě nemocný spolužák, případně rodiče a podobně," doplňuje Eva Nepokojová.

Zdroj: Nadační fond Albert

Důležitá je podpora paní učitelky.

Do kuchařské soutěže Coolinaření se Zdravou 5 se mohou zapojit tříčlenné týmy ve 4 soutěžních kategoriích. Soutěžní disciplínou je zdravý pokrm studené nebo teplé kuchyně vhodný jako svačina. Recept společně s fotografiemi z přípravy a předání pohoštění včetně obhajoby výběru obdarovaného přihlásí každý tým prostřednictvím www.zdrava5.cz do 7. dubna 2017. Odborná porota bude hodnotit nejen složení pokrmu a jeho lákavý vzhled, ale i zajímavý celkový koncept přihlášky splňující kritéria soutěže.

Porota soutěže vybere do celostátního finále 5 nejlepších týmů z každé kategorie z celé České republiky. Finále se uskuteční v polovině května v Praze a bude plné překvapení. Na výherce čeká i letos speciální zážitková odměna!