Žaluzie a rolety jsou skvělým pomocníkem pro kvalitní spánek. V noci nás zbaví nepříjemných světel lamp z ulice a projíždějících vozů a po ránu zase zabrání slunečním paprskům, aby nás nepříjemně nepálily do oka. Bojíte se, že jsou příliš drahé? Tak si je namontujte sami a ušetříte tisíce.

Začněte od tvaru
Nabídka nejrůznějších rolet a žaluzií je na internetu velmi pestrá, jak s ohledem na design, tak na cenu. Rozhodněte se, zdali budete žaluzie pořizovat jen do ložnice, nebo do více místností a žaluzie typově a barevně slaďte. Pokud tedy již v obývacím pokoji máte horizontální, do ložnice si nekupujte vertikální žaluzie. Barvy žaluzií nemusí být úplně totožné, ale odstín volte minimálně podobný. Nechte váš výběr schválit rodinnými příslušníky a pak už nic nebrání koupi

Jednou měř a třikrát ušetři
Žaluzie samy o sobě drahé nejsou, ale po přičtení poplatků za montáž a vyměření se částka šplhá do astronomických výšin. Není proto divu, že pokud to zkusíte sami, můžete ušetřit až 50-70 % nákladů. Na příkladu reálného srovnání ceny montáže žaluzií svépomocí a firmou lze vidět, že metoda „udělej si sám" vychází až 3x levněji.

Tužka, papír a metr
Při samotném vyměřování si vystačíte se svinovacím metrem a papírem na poznámky. A také se vám hodí mobil či tablet, abyste si mohli pustit instruktážní video, které budete jen jednoduše napodobovat. Okna se klasicky měří ve všech třech rozměrech, výška skla v okenním křídle, šířka nahoře, uprostřed a dole a hloubka zasklívací lišty. Měření je jednoduché a nezabere vám příliš času.

Zdroj: IMP net s.r.o.

Pro radu nemusíte chodit daleko
Internetová doba je velmi vstřícná pro domácí kutily. Například na webu ŽaluzieDomů.cz najdete podrobně zpracované návody a videa nejen k domácímu vyměření, ale i k samotné montáži. Montáž je vcelku zábavná a zvládnete ji levou zadní. V podstatě není co zkazit, ale kdybyste se doopravdy zasekli, většina seriózních prodejců vám ráda se vším pomůže po telefonu i po mailu.

To nejlepší nakonec
Nejen hezký pocit z toho, že jste to zvládli sami, ale také podstatná finanční úspora vám určitě zvedne náladu. Protože to, co vám zbylo, můžete investovat třeba právě do kvalitní matrace a udělat pro svoje zdraví maximum. Takže zatáhněte žaluzie, vypněte televizi i počítač, tak aby ani z nabíjení neblikal a skočte do postele. Dneska budete spát jak zabití.

Zdroj: IMP net s.r.o.

Zdroj: IMP net s.r.o.